Mozillas mobil-os får stöd av ZTE

Kinesiska ZTE är den första mobiltillverkare som uppger att de tänker bygga telefoner kring Mozillas kommande operativsystem Firefox OS.

Mozillas mobil-os får stöd av ZTE

Istället för att som exempelvis Sony satsa allt på en och samma plattform har ZTE gått den rakt motsatta vägen. Redan idag gör de telefoner baserade på Android, Windows Phone och egenutvecklade operativsystem. Det är en strategi de nu fortsätter med genom offentliggöra att de också tänker börja sälja modeller med Firefox OS, eller Boot to Geck som arbetsnamnet tidigare var.

Bakgrunden är att ZTE inte vill vara helt beroende av vare sig Microsoft eller Google och att de vill se en bättre balans mellan olika operativsystem på marknaden.

Den första modellen baserad på Firefox OS kan komma att visas upp redan kring årsskiftet enligt ett uttalande som ZTE:s talesperson David Dai Sho gjorde till nyhetsbyrån Reuters häromdagen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.