Msn och Yahoo länkas samman

Microsoft och Yahoo har inlett ett samarbete för att länka ihop sina tjänster för direktmeddelanden. Därmed skapas världens största nätverk för denna typen av tjänster med mer än 275 miljoner användare.

Samarbetet innebär att Yahoos och Microsofts användare av meddelandetjänster förutom att kunna skicka meddelanden till varandra, även ska kunna se när deras kontakter är online, dela uttryckssymboler och lägga till kontakter från båda nätverken till sin kontaktlista. Lanseringen kommer att ske under andra kvartalet 2006.

Microsoft och Yahoo betonar att de lagt stor möda vid att sammanlänka tjänsterna utan att för den skull ge avkall på säkerhet och integritet.

– Det känns bra att kunna erbjuda våra användare det som de verkligen har önskat, nämligen möjligheten att ha kontakt med vänner och familj även utanför Msn messenger-nätverket, säger Thomas Minnhagen, chef för Msn Sverige. Det här adderar ett starkt mervärde till våra användare.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.