Multicom Security hämtar ny vd från Eltel

Nytt jobb Stefan Albertsson blir ny vd och koncernchef för larm- och mobildataföretaget Multicom Security.

Multicom Security hämtar ny vd från Eltel

Multicom Security har varit utan ordinarie vd sedan i maj 2013 då Anders Leiderman lämnade bolaget. Tillförordnad vd och koncernchef i mellantiden har varit Martin Lea men nu är rekryteringen av en ny vd klar. Stefan Albertsson, som tillträder sitt nya jobb den 16 januari, kommer närmast från Eltel där han ansvarat för verksamheten inom fasta tele- och datanät.

– Jag ser fram emot att bidra till att Multicom Securitys verksamhet fortsätter växa inom nya områden och utvecklas vidare inom befintlig verksamhet. Det är ett unikt företag med lång historia och starkt renommé på dess traditionella marknader, men samtidigt med ett stort antal nya marknadssegment att växa inom, både i Sverige och i Norge genom dotterbolaget Securinet, säger Stefan Albertsson.

Förutom vd blir han också koncernchef

Stefan Albertsson har en lång erfarenhet inom olika grenar av telekombranschen, inte bara här i Sverige där han startade sin karriär som regionchef för Telia i västra Sverige utan också runt om i Europa, till exempel som vd för polska operatören Netia. Innan jobbet hos Eltel var han vd för triple play-leverantören Zitius.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.