Multimediamaskin från Nokia

N93 är en av nyheterna när Nokia uppgraderar sin N-serie. Den utlovar en digital videokamera med 3,2 megapixlar och optik från välrenommerade Carl Zeiss. Upplösningen på inspelningen håller dvd-kvalitet, utlovar Nokia.

Multimediamaskin från Nokia

Nokias N-serie har rönt ganska stor uppmärksamhet och nu kommer andra generationens multimediamobiler från den finska jätten. N90 hade ovanligt bra videoinspelningskvalitet med vga-upplösning, med uppföljaren N93 utlovar Nokia dvd-kvalitet. Enligt specifikationerna handlar det om mpeg-4 vga-videoinspelning och 30 bilder per sekund. N93 har också optik från Carl Zeiss. Kameran har hela 3,2 megapixlar och autofokus. Mobilen har ett internminne på 50 MB, vilket kan utökas till 2 GB med ett minisd-kort. 2 GB räcker till en 90 minuter lång filminspelning.

De andra mobilerna som Nokia lanserar idag är N73 och N72. Även N73 har en 3,2-megapixelkamera med Carl Zeiss-optik och autofokus. Den har integrerade stereohögtalare med 3d-ljud. N72 i sin tur utmärks av en 2-megapixelkamera och en integrerad digital musikspelare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.