Multirouter som ryms i fickan

Pocket Cloud Router är D-Links senaste tillskott i serien av molnbaserade routrar. En nätt hjälpreda för den som vill använda appar, dela digitalt innehåll och skapa en wifi-anslutning på språng.

Multirouter som ryms i fickan

Den nya microroutern håller sig vid liv genom ett uppladdningsbart batteri som räcker upp till fyra timmar – alternativt via mini-usb. Något som innebär att användaren inte längre behöver förlita sig på traditionella två hål i väggen.

– Att smartphones och surfplattor har blivit populära har också ändrat hur vi arbetar, interagerar och konsumerar media. Teknikskiftet bidrar till ett stort behov av internetaccess, molnteknik och mobilitet. Vårt mål med Pocket Cloud Router är att göra det enklare för människor att koppla upp sig trådlöst, även om de inte har tillgång till ett strömuttag, säger Marco Stenvall, Produktchef på D-Link.

App för enklare access

Via molnet lovar Pocket Cloud Router användaren trådlös tillgång till personliga filer och multimedia när han eller hon ansluter ett usb-minne till routerns inbyggda usb-port. Den som laddar ner kostnadsfria appen Shareport Mobile för Iphone, Ipad och Android ska också kunna komma åt, strömma och dela innehåll direkt från sin smartphone eller surfplatta.

Dessutom finns det möjlighet att göra backuper av sina mobila enheter direkt till usb-enheten ansluten till routern – helt trådlöst, utan behov av en dator.

Fyra olika driftslägen

D-Link har också satsat på att göra routern flexibel genom olika driftslägen. I router-läge ska minienheten enkelt kunna dela en bredbandsanslutning genom att kopplas till ett kabel- eller adsl-modem. I accesspunktsläge kan man istället snabbt skapa ett vanligt trådlöst nätverk via ett Ethernet-uttag – alternativt skapa ett tillfälligt privat nätverk utan internetåtkomst. På så sätt kan olika nätverksenheter säkert kopplas samman, utan att de blir synliga på internet eller för andra datorer.

I repeaterläge utökas det befintliga trådlösa nätverket ytterligare, så att man kan få internetanslutning i varje del av hemmet. Och till slut finns också wifi-hotspotläget, där routern ansluter en trådlös hotspot på till exempel en flygplats och sedan delar denna trådlösa nätverksanslutning med utvalda datorer och mobila enheter med högre säkerhet.

Prislappen ligger på omkring 695 kronor.

Fakta

Pocket Cloud Router DIR-506L

* Uppladdningsbart batteri

* Upp till fyra timmars batteritid

* Väger endast 125 gram

* Flexibel med fyra olika driftslägen

* App för mobil och surfplatta gör det möjligt att dela filer via en anslutet usb-minne

* Utlovar enkel installation via:

– en inbyggd konfigurationsguide

– Ios- och Android-appen QRS Mobile (Quick Router Setup)

* 802.11n/g/b

* Stöd för dlna och upnp

* Dubbla brandväggar (nat och spi)

* Möjlighet att sätta upp ett gästnätverk och filtrera mac-adresser

* wan/lan 10/100 Ethernet port

* Mini-usb-port

* Usb 2.0-port

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.