Musik i fokus när Nokia presenterar nyheter

Två fullmatade musikmobiler, en budgetlur och obegränsad musiknedladdning ligger i korgen när Nokia presenter de senaste tillskotten till produktsortimentet.

Musik i fokus när Nokia presenterar nyheter

5730 Expressmusic är Nokias första musikmobil med utfällbart fullt querty-tangentbord. Precis som i den rosade peksärmsmodellen Nokia 5800 så hittar vi tillverkarens nya startskärm med enkel tillgång till dynamisk information om de viktigaste kontakterna, men också olika webbtjänster som till exempel Facebook. 280€ + moms blir det beräknade priset.

Telefonen har utrustats med dedicerade musik- och spelknappar som ska göra den till en lättanvänd upplevelse.

5330 Expressmusic är en telefon av slide-modell. Standardutag för hörlurar och en speltid på hela 26 timmar med fulladdat batteri borde göra den till en trevlig bekantskap för den musikintresserade med en något tunnare plånbok. Priset ska landa på 160€ + moms när den dyker upp i butikerna. Den som vill lägga vantarna på en 5730 eller 5330 får vänta till efter sommaren.

Lågprismodell med radio

5030 är en utpräglad lågpristelefon som i första hand riktar sig till utvecklingsmarknader. Modellen ska kosta mindre än 40€ + moms är det tänkt. Det utmärkande för telefonen är att den är speciellt anpassad för radiolyssnande tack vare inbyggd högtalare och antenn. Man slipper alltså ansluta ett par hörlurar för att radion ska fungera. Batteriet ska klara en hel dags lyssnade och upp till tio timmars taltid.

Obegränsad musiknedladdning till Sverige

Den 3 april är det sverigepremiär för Nokias musiktjänst Comes With Music. Tjänsten, som bara kommer att vara tillgänglig för köpare av vissa utvalda telefonmodeller, innebär att man kan ladda ner så mycket musik man vill under ett års tid från Nokia Music Store. Musik som man laddat ner får man behålla, även efter årets slut.

Sverige blir det första landet i Norden som får tillgång till tjänsten och då tillsammans med Nokia 5800 XpressMusic och Nokia N85. Under maj månad kommer även Nokia 5130 XpressMusic och Nokia 5630 XpressMusic att säljas som Comes With Music-mobiler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.