MWC Barcelona blir av – men i en hybridform

Nyheter Inställt, flyttat, digitalt – hybrid. MWC Barcelona kommer bli av 2021 men givet pandemin så kommer det inte att bli samma upplevelse som tidigare.

MWC Barcelona blir av – men i en hybridform

I fjol så vart det inget, och även om året upplaga av MWC Barcelona inte sker under sin sedvanliga tidpunkt – så blir den av. Det meddelande arrangören GSMA i förra veckan.

Istället för februari så kommer det hela gå av stapeln mellan den 28 juni till 1 juli. Dock finns det ett litet aber.

Räkna inte med att det kommer vara samma event som tidigare. Med tanke på pandemisitiuationen så är det egentligen endast EU-medborgare som ska tillåtas att delta fysiskt – och resterande besökare hänvisas till en onlineupplevelse. Dock finns det ett kryphål.

Mässbesökare är ”högt kvalificerade besökare”

Enligt spansk lag så ska icke EU-medborgare inte tillåtas, om det inte så att de tillhör en vissa specifika grupper, varav ”högt kvalificerade arbetare” är en. Och tydligen så har GSMA lyckats få till att de som registrerar sig för eventet – tillhör den här kategorin. Det här öppnar att viktiga personer och företag från Kina och USA, nu kan delta.

Det innebär alltså att vi kommer att få ett MWC Barcelona som är en hybridupplevelse där en hel del kommer vara på plats – samt väldigt många på distans. Under ett normalt år brukar deltagarantalet ligga över 100 000 personer.

För de som är ute efter att få de senaste nyheterna är det kanske tidseffektivt att sitta på distans och bara zappa mellan presentationer. Men för de som även är intresserade av nätverkandet som mässan innebär – då lär den digitala upplevelse inte räcka.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.