MWC blir Barcelona troget fram till 2030

branschen Mobilvärldens jättemässa MWC kommer att förläggas till Spanien de kommande sju åren.

MWC blir Barcelona troget fram till 2030

Nu står det klart att världens största telekommässa, Mobile World Congress (MWC), kommer att vara Barcelona och mässområdet Fira de Barcelona troget fram till åtminstone 2030. Organisationen GSMA motiverar sitt beslut med att staden är ett “kritiskt element som gör MWC till en teknikkonferens om det mobila ekosystemet som man måste besöka”, enligt Telecoms.com.

MWC arrangerades för första gången i Barcelona 2006, då under namnet 3GSM World Congress. Enligt GSMA har man skapat 140 000 arbetstillfällen i Barcelona och intäkter på över 5 miljarder euro.

– Vi är glada över att kunna meddela att MWC blir kvar i Barcelona fram till 2030. Globala förhållanden har nyligen skapat några av de svåraste utmaningarna någonsin för MWC, säger Mats Granryd, som har rollen director general på organisationen GSMA.

I mars i år kom 60 000 besökare till MWC, den första storskaliga mässan efter två år av coronapandemi. Under 2021 arrangerades en försenad upplaga av mässan som dock endast lockade 20 000 besökare till Barcelona. Detta kan jämföras med 2019, då 109 000 besökare kom till MWC.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.