MX-One snart som prenumeration

KST Med MX-One release 6.0 kommer möjligheten att prenumerera på licenser allt efter behov. Det blir molnets köpmodell även om utrustningen står hos kunden.

Mitel har redan i höst lanserat en liknande köpmodell för Mivoice Office 400, som tidigare hette Aastra 400. Det erbjudandet går under namnet Office 400 Ondemand och är en färdigpaketerad lösning med fördefinierade funktioner för kommunikation som tjänst.

Mitels upplägg gör det möjligt för partners och återförsäljare att erbjuda hela bredden av köpmodeller, från ren investering med livslånga licenser till ett abonnemang där man betalar per användare och funktion, per månad.

Nu kommer möjligheten att läsa av användningen i ett system månad för månad och debitera utifrån den även till den större växelplattformen. Det är när release 6.0 med tillhörande applikationer anländer någon gång efter årsskiftet.

– Det är inte lanserat hos våra partners och kommersiellt sjösatt på den svenska marknaden än, men det blir ytterligare en möjlighet att svara mot kundernas olika önskemål när det gäller köpmodeller, säger Robert Stahre, affärsutvecklare på Mitel.

För att prenumerationsmodellen ska bli hanterbar för alla inblandade parter krävs ett administrativt systemstöd för att kontinuerligt läsa av användningen. Delar av det återstår fortfarande att sätta upp. De tekniska komponenterna som behövs i MX-One-plattformen är i alla fall inbakade i release 6.0. Det innebär i praktiken att ett system kan laddas med licenser från start, där användningen sedan läses av.

Den här köpmodellen ska kunna tillämpas oavsett om det är en hostad lösning, som står i leverantörens datacenter, eller om den står ”on premise” i kundens datahall.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.