Myndigheten väljer samarbetslösning från Redpill Linpro

samarbetsverktyg Havs- och vattenmyndigheten väljer en plattform för digitalt samarbete som bygger på open source-lösningar.

Myndigheten väljer samarbetslösning från Redpill Linpro

Esam-projektet har pekat ut Redpill Linpro som en godkänd leverantör av digitala, molnbaserade samarbetstjänster och nu står det klart att företaget landar ett kontrakt med Havs- och vattenmyndigheten.

– Vi behövde modernisera vår digitala samarbetsplattform för att möta nya lagkrav. Det var också viktigt att plattformen var modern och användarvänlig samt att externa samarbetspartners kunde bjudas in i utvalda delar. I en upphandling var Redpill Linpros tjänst den som bäst motsvarade våra krav, säger Torbjörn Westman, digitaliseringsledare på Havs- och vattenmyndigheten i ett uttalande.

Redpill Linpro har specialiserat sig på open source-baserade mjukvarulösningar som ska leva upp till de regulatoriska krav som ställs på användare inom offentlig sektor. De tjänster som Havs- och vattenmyndigheten ska använda är verktygen för videomöten, chatt, digital whiteboard samt dokumenthantering.

Tjänsterna, som ska börja levereras under hösten, levereras med hjälp av molnlösningen Redpill Linpro Nordic Cloud och avtalet löper över sex år.

–Vi ser fram emot att samarbeta med Havs- och vattenmyndigheten för att hjälpa dem att införa en informationssäker och molnbaserad samarbetsplattform för digitala arbetsplatser. I takt med att fler börjar använda digitala samarbetstjänster som lever upp till både lokala datalagsförordningar och användarnas behov breddas kunskapen om de europeiska alternativen. Det innebär att fler kan digitalisera utan att riskera bryta mot lagen, säger Henrik Gavelli, vd och koncernchef på Redpill Linpro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.