Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Myndigheten ger dig koll på skogen i mobilen

Mobila applikationer Nu lanserar Skogsstyrelsen en ny tjänst som ger dig detaljerade skogskartor i mobilen. Du kan bland annat se trädhöjd, volym, trädslag, och hur återväxten går.

Myndigheten ger dig koll på skogen i mobilen
Skogsstyrelsen

Den nya tjänsten gör det lättare att ha koll på sin skog. Allt man behöver är en mobiltelefon. I Skogsstyrelsens webbappar kan användaren enkelt ta fram kartor från myndighetens tjänster ”Skogliga grunddata” och ”Skogens pärlor”.

Med hjälp av kartorna kan man exempelvis se trädhöjd, markfuktighet och volym – men även få koll på hur det blev efter avverkningen, och hur det går med återväxten.

Underlättar bedömningsarbetet

Satellitkartor underlättar arbetet med att göra bedömningar om trädslag och bonitet. Fuktighetskartor kan visa var det är lämpligt att dra en väg. Och med telefonens gps kan du se din egen position i kartan. Tjänsten är snabb och lätt att nå, utan inlogg.

Kartan Satellitortofoto kombinerar detaljerna från flygbilderna med färgerna från satellitbilderna och framhäver skillnader i trädslag. Samtidigt visar den var det finns nya skogsbilvägar och nyupptagna hyggen.

Lätt att orientera sig

Webbappens startkarta har en smart funktion som gör det enkelt att byta mellan flygbild, karta och terrängbild. Därför är det mycket lätt att orientera sig och samtidigt bedöma höjdskillnader i terrängen.

I tjänsten Skogens Pärlor visas mer än en halv miljon värdefulla skogsområden som brandfält, ädellövskogar och örtrika bäckmarker. Man kan också se kultur- och fornlämningar utmärkta.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter