Nanoleaf lanserar router för sakernas internet

IoT Belysningsföretaget Nanoleaf breddar portföljen och lanserar egen Thread Border Router för sakernas internet.

Nanoleaf lanserar router för sakernas internet

Med sina små belysningsplattor har Nanoleaf på ett lekfullt sätt tacklat hur vi kan belysa våra hem och kontor. Nu tar de nästa steg på IoT-resan och lanserar en egen router. Denna, som sitter i fjärrkontrollerna som finns på plattorna Shapes och Elements gör att fler produkter kan bli uppkopplade.

Utöver det meddelar företaget att man nu även samarbetar med Amazons dottebolag Eero för att bredda ekosystemet för Thread-system. Detta innebär att de som investerar i Eero-prylar – även kommer kunna styra Nanoleaf. Vidare är systemen kompatibla både med Apple och Googles produkter för styrning av smarta hem.

De som undrar vad den stora fördelen är – så handlar det dels om interoperabilitet, men även även om att man tar bort behovet av extra hubbar. Det är även ett viktigt steg för att visa enhetlighet och visionen om att alla saker ska kommunicera med varandra.

Resultatet av att uppkopplade enheter pratar samma språk är att man får ett mer pålitligt nätverk där allt kommuniceras enheterna i mellan snarare än att förlita sig på en enda anslutningskälla såsom wifi eller bluetooth.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.