Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nästa generation Note

Mobilt Samsung annonserar nu Galaxy Note8 som har fått större skärm, mer avancerad kamera och en helt ny funktion jämfört med föregångaren.

Nästa generation Note

Samsung följer teknikutvecklingen med stora skärmar och därmed har nya Note8 utrustats med en 6,3 tums skärm, vilket är den hittills största i Note-serien. Med multi-window funktionen har man dock en lösning för att kunna använda skärmen till flera olika uppgifter på en och samma gång.

Det riktigt nya med Note8 är pennan. Med S-pen, som det nya rit- och skrivredskapet benämns, kan man nu skapa och dela gif-animationer, översätta texter och dessutom skriva på skärmen utan att låsa upp mobilen. Enligt Samsung ska det vara möjligt att med hjälp av pennan översätta hela meningar i upp till 71 olika språk.

Kamerapaketet är uppgraderat med dubbla bakre 12MP kameror med bildstabilisator på både tele- och vidvinkellinserna. Och fram sitter en 8MP kamera för selfies och videochat.

Utöver detta är Note8 IP68-kapslad, har sladdfri laddning och både irisskanning och fingeravtryckssensor för säkerhet samt stöd för micro SD-kort upp till 256 GB.

Lanseringsdatum är satt till den 15 september och cirkapriset kommer att ligga på 9 990 kr.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter