Nokia och Dell i nytt samarbete: ”Kunderna får en heltäckande skalbar lösning”

Nätverk Dell Technologies och Nokia ska samarbeta kring bland annat privata 5g-nät.

Nokia och Dell i nytt samarbete: ”Kunderna får en heltäckande skalbar lösning”

Som ett led i det nya samarbetet kommer Dell bland annat att leverera infrastrukturlösningar till Nokias Airframe-kunder i telekombranschen samtidigt som Nokias Digital Automation Cloud (NDAC) kommer användas av Dell för att erbjuda privata 5g-nätverksuppkopplingar till organisationer.  

 – Med Dells expertis inom digital transformation och företagets globala räckvidd, tjänster och support kommer Nokias Airframe-kunder kunna dra nytta av en sömlös upplevelse samtidigt som Dells kunder får en heltäckande skalbar lösning för privata trådlösa lösningar, säger Nishant Batra, ansvarig för strategi och teknik på Nokia. 

 Dessutom planerar Dell och Nokia att certifiera arbetslaster på Dell Telecom Infrastructure Blocks som stödjer Nokias molnerbjudanden, samtidigt som de båda företagen också fortsätter samarbeten med OEM-aktörer. 

 – Tillsammans kommer vi kunna förenkla och snabbare skala upp moderna telekomnätverk och användningsområden för privat 5g, säger Dennis Hoffman, ansvarig för Telecom Systems Business på Dell Technologies och fortsätter:

– Decennier av erfarenhet inom digital transformation gör oss väl lämpade att arbeta tillsammans med Nokias kunder för att fortsätta utveckla deras nätverksmoln på branschens mest sålda plattform.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.