Svenska Satcube vill koppla upp din bil – via satellit

rymden Satcubes nya terminal för satellitkommunikation är tänkt att placeras på taket av ett fordon.

Svenska Satcube vill koppla upp din bil – via satellit

Intresset för internetuppkoppling via satellit fortsätter att vara stort, något som bland andra svenska Satcube dragit nytta av. Nu lanserar man en ny terminal för satellitkommunikation som är anpassad för att monteras på ett fordonstak.

Den puckliknande Satcube Motion, som kommer att börja levereras under hösten, är enligt tillverkaren den minsta och samtidigt mest avancerade mobila terminalen på marknaden. Den drivs av fordonets eget bilbatteri och kan monteras på alla slags fordon.

– Vi är mycket glada över att kunna visa upp vår nya terminal idag. Satcube Motion återspeglar alla våra kärnvärden – innovation, tillförlitlighet och användarcentrering – och vi kan knappt vänta på att se hur den kommer att förbättra våra användares kommunikationsmöjligheter och göra det möjligt för dem att fokusera på sina viktigaste uppdrag, säger Jakob Kallmér, Satcubes grundare och vd i ett pressmeddelande.

Terminalen administreras från den tillhörande mobilappen eller en dator och ska vara så enkel att använda att det inte krävs någon särskild utbildning. Terminalen har täckning över hela världen, eftersom den kommunicerar med satellitföretaget Intelsats nätverk Flexmove.

Satcube Motion kan leverera överföringshastigheter på upp till 20 Mbits, både uppströms och nedströms, och väger 15 kilo. Den är också IP67-certifierad för att kunna användas i krävande miljöer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.