Nätverksekonomin är här

Branschorganisationen Metro Ethernet Forum satsar hårt på sin mission att accelerera ethernet i operatörsklass.
Startskottet gick med en websändning där bland andra Don Tapscott la ut texten om hur det gränslösa nätet baserat på ethernet bidrar till att företag kan utnyttja nätverksekonomin och massamarbeten.

Ethernet närmar sig nu den punkten då teknologin, samarbete och förutsättningarna är mogna för den nya ekonomin. Certifiering av produkter och tjänster har gjort att allt fler företag går över till ethernet. Och det är inte bara en branschtrend, det är en nödvändighet enligt Don Tapscott, chef för tankesmedjan New paradigms och författare av boken Wikinomics.

– Framgångsrika företag har idag öppna flexibla gränser och de konkurrerar genom att utnyttja externa resurser istället för att göra allt själva. Företagen sätter upp premisserna för utvecklingsarbetet och sen bjuder de in kunder, samarbetspartners och andra att vara med att utveckla produkterna. Och det här gör även mogna företag som IBM, BMW, Boeing och Proctor and Gamble, säger han.

Dags för sann nätverksekonomi

Metro Ethernet Forum (MEF) har som mål att Ethernet i operatörsklass ska bli det globala kommunikationskittet. Industrialliansen verkar för att överbrygga de tekniska utmaningarna som återstår för att sy ihop olika nätverksteknologier till en sömlös kommunikationslösning.

– Ethernet är stommen i internet som underlättar decentraliserad kommunikation vilket uppmuntrar människor att undfly hierarkier och att bilda grupper för samarbeten, säger Bob Metcalfe rådgivare vid MEF , skapare av ethernet och grundare av 3com.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.