Negativt resultat väntas från Doro

Det råder en hård prispress på marknaden och Doros vd Rune Torbjörnsen varnar för ett negativt resultat för årets första kvartal. Doro ska därför minska antalet anställda med 20 personer.

Under Doros bolagsstämma meddelade vd Rune Torbjörnsen att prognosen för första kvartalet är ett väsentligt sämre resultat jämfört med förra året då det landade på sex miljoner kronor. Om inte dollarn ändras i en större utsträckning under de kvarvarande veckorna kan resultatet bli negativt, varnar han.

Det försämrade resultatet beror främst på dollarns fluktuationer, en hård prispress på marknaden och att försäljningen av gamla telefonmodeller går trögare än beräknat. Omsättningen väntas motsvara förra årets på 136 miljoner kronor.

Rune Torbjörnsen ska därför minska antalet anställda med cirka 20 personer inom administration under året för att uppnå en besparing på fem miljoner kronor.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.