Net Insight prisat på IBC2007

Den första demonstrationen av multicast av okomprimerad 4k video via ett publikt multiservicenätverk på IBC-mässan blev en succé.
Net Insight fick priset "Best of IBC2007" för sin demonstration som utfördes i samarbete med Teliasonera och Astrodesign.

När TVB Europe och IBC Daily skulle kora de bästa produkt innovatioerna på mässan föll man pladask för net Insights visning, och utdelade priset ”The Editors Award – Best of IBC2007”

Demonstrationen av den nya videoteknologin 4k som har fyra gånger så hög upplösning som HD är krävande då den okomprimerade 4k-signalen på sex Gbps kräver fullständig tjänstekvalitet i transportnätet.

– Vi är stolta över att erhålla utmärkelsen för den här spektakulära demonstrationen, säger Fredrik Trägårdh, vd på Net Insight. Våra kunder kan vara säkra på att nimbra-plattformen är den mest effektiva och framtidssäkra transportlösningen.

Stockholmsvyer

Vyer från Stockholm sändes 1500 kilometer över Teliasoneras media-nätverk med hjälp av högkapacitetsväxeln Nimbra 680. I Amsterdam kunde sedan mässdeltagarna häpna över Stockholms skönhet på en Astrodesign superhögupplöst lcd-skärm.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.