Netgear lanserar 5g-router med stöd för Wifi6E

nätverk Nighthawk M6 Pro Mobile Hotspot Router levererar höga prestanda i kompakt förpackning.

Netgear lanserar 5g-router med stöd för Wifi6E

Wifi6E är en vidareutveckling av Wifi6-standarden som tar hjälp av ytterligare frekvensband för att höja prestanda i trådlösa uppkopplingar. Nu släpper Netgear nya 5g-routern Nighthawk M6 Pro Mobile Hotspot Router som har stöd för den senaste wifi-tekniken och som kan leverera 5g-uppkoppling i hastigheter upp till 6 Gbps.

Enheten kommer i ett kompakt, mobilt format och kan manövereras från en pekskärm i färg på ovansidan. Här når man de flesta inställningar och kan också övervaka dataförbrukning och kvalitet på uppkopplingen.

Upp till 32 enheter kan koppla upp sig samtidigt mot Nighthawk M6 Pro, som också har en inbyggd brandvägg för att ge säkrare uppkoppling. Enheten kan drivas med ett inbyggt batteri (som räcker i upp till 13 timmar) eller en extern nätadapter. Det sistnämnda alternativet innebär att ett prestandaläge med utökad yttäckning aktiveras – som enligt Netgear täcker upp till 93 kvadratmeter. Om man vill använda routerna i ännu större lokaler så går det också bra att ansluta den till ett befintligt wifi-nätverk.

”Liten och elegant formfaktor”

– Vart du än är på väg, oavsett om det är en kort affärsresa, en längre semester eller lite av varje, kan bekvämligheten och sinnesfriden du får av ett starkt och säkert personligt nätverk i fickan inte överskattas. M6 Pro kombinerar de senaste WiFi 6E- och 5G-teknikerna med en liten, elegant formfaktor och resultatet är banbrytande, säger David Henry, VD för Connected Home Products and Services på Netgear.

Routern är olåst vid leverans vilket innebär att den fungerar med nano-sim-kort från valfri operatör. Priset uppges till omkring 11 190 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.