Netintact lyckas bland universitet

Svenska Netintact fick i slutet av 2004 beställningar från fyra erkända internationella universitet. De köper produkten Packetlogic, som idag används mest av bredbandsoperatörer för att styra trafiken i näten.

Det är Cambridge University i Storbritannien, Victoria University of Technology i Australien, Ballarat University och Roskilde Universitet i Danmark som har valt Netintacts produkt Packetlogic för så kallad traffic management.

– Traffic management har vuxit till ett eget betydande produktsegment de senaste tolv månaderna, och vi har noterat att Packetlogic blivit ett framstående alternativ inom detta segment, även på internationella marknader, säger Sven Nowicki, vd för Netintact AB.

Han berättar vidare att Europa och Asien är prioriterade marknader i Netintacts internationella satsning, och på kort tid har företaget etablerats som en leverantör till utbildningssektorn på dessa marknader.

Hos operatörer

Den traditionellt största kundgruppen för Packetlogic är bredbandsoperatörer, som bland annat använder produkten för att få kontroll över trafiken i sina nät. De behov som operatörerna identifierade för tre år sedan börjar nu även uppstå hos universitet och företag.

Packetlogic säkerställer kvalitet för datakommunikation och högre säkerhet genom att optimera, filtrera och analysera trafik efter detaljerade parametrar. Det ger en portoberoende identifiering av all ip-trafik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.