Svenska Netmore bygger IoT-infrastruktur i Frankrike

IoT ”Ett logiskt nästa steg i vår europeiska utrullningsplan”, säger Netmores vd Ove Anebygd.

Svenska Netmore bygger IoT-infrastruktur i Frankrike

Svenska IoT-operatören Netmore kommer att bygga nätverksinfrastruktur för sitt LoRaWAN-nät i Frankrike med början under årets första kvartal.

Enligt operatören har man som målsättning att etablera strategiska samarbeten med flera olika partner på marknaden i Frankrike. Därför förstärker man organisationen med Arnaud Delprat som ska leda företagets verksamhet på den franska marknaden.

”Logiskt nästa steg”

– Att vi nu etablerar vår infrastruktur i Frankrike är ett logiskt nästa steg i vår europeiska utrullningsplan. Den franska marknaden erbjuder stor potential när det gäller framtida etablering av smarta mätare, inte minst inom vattensegmentet, och vi är glada över att vår expertis och våra beprövade lösningar inom storskalig IoT-konnektivitet nu lanseras på den franska marknaden, säger Ove Anebygd, vd på Netmore Group.

Netmore är redan verksamma på marknaden i länder som Danmark, Storbritannien, Nederländer och Spanien, där man erbjuder en infrastruktur med omfattande täckning och ett ekosystem med olika uppkopplade sensorer och tillhörande applikationer.

Företaget ser att smarta vattenmätare är en snabbt växande tillämpning i Frankrike, inte minst med anledning av att landet drabbats av perioder av svår torka under de senaste åren, vilket driver på behovet av bättre insikter om tillgängliga vattenresurser.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.