Netmore växer – 20 kommuner ansluter till IoT-nätet

IoT Under första kvartalet tog Netmore viktiga kliv mot rikstäckning. Detta då 20 kommuner eller kommunala bolag ingått avtal om att få bygga nät. 

Netmore växer – 20 kommuner ansluter till IoT-nätet

Netmores IoT-nät baseras på LoRaWAN och rullas ut för att över tid kunna förse miljontals enheter en uppkoppling. Och hittills har flertalet kommuner övertygats om att det här är rätt väg att gå för att skapa ett smartare samhälle för sina invånare.
Utöver att bygga de nya näten så har Netmore ingått ett samarbetsavtal med Servanet, ett stadsnätsbolag ägt av kommunerna Sundsvall, Härnösand, Timrå, Ånge, Strömsund och Ragunda. Det här samarbetet ger Netmore förstärkt täckning i dessa kommuner – och Servanet får i utbyte täckning utanför sina tidigare geografiska begränsningar.

Samarbetet är även nästa steg för Netmore på vägen mot ett rikstäckande IoT-nät baserat på LoRA-WAN. Här hoppas man att fler aktörer ska ansluta sig till marknadsplatsen Netmore Market och att man då ska kunna accelerera nyttan av IoT-projekt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.