Netnod lanserar NTP med NTS-skydd

Säkerhet Ett efterlängtat säkerhetsskydd. Nu lanserar Netnod ett fritt Network Time Security till sin NTP-tjänst.

Netnod lanserar NTP med NTS-skydd

Network Time Protocol (NTP) har över 30 år på nacken och en av bristerna har varit säkerhet. Och just detta adresserar nu Netnod då de lanserar ett fritt NTS-skydd. Enligt organisationen, som har en diger historia av att utveckla DNS-tjänster, är det här enav världens första NTP-tjänster med NTS.

Det nya skyddslagret innebär att så kallade Man-in-the-Middle (MITM) attacker kan motas och i det stora hela så ser det till att alla former av säkerhetsprocesser som är tidsberoende kan fungera.
– Som en ledande spelare när det kommer till att leverera nyckeltjäsnter på internet, är Netnod stolta över att ligga i framkant när det gäller NTS. Att utveckla tjänster som NTS är en del av Netnods engagemang för att se till att internet är så säkert och robust som möjligt för alla, säger Lars Michael Jogbäck, vd för Netnod.

Netnods NTP-tjänst med NTS är fritt för alla. Det går att peka in en NTS-enablad NTP-klient (använd port 4443) till en av följande servrar:
● nts.ntp.se (för användare överallt i världen)
● nts.sth1.ntp.se (för användare nära Stockholm)
● nts.sth2.ntp.se (för användare nära Stockholm)

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.