Netnordic blir återförsäljare av Airties

Branschen Ett samarbete som ska ge förbättrad anslutning på hemmakontoren. Ny har Netnordic avslöjat att de blir återförsäljare av Airties wifi-portfölj och kan erbjudu operatörer den senaste tekniken.

Netnordic blir återförsäljare av Airties

Återförsäljaravtalet omfattar Airties wifi-utbud samt tekniskt stöd till bredbandsleverantörer. Specifikt kommer Netnordic att ta in programvara för gateways, Airties molnbaserade hanteringsplattform, app samt wifi 6 mesh externers.
– Operatörerna inser behovet av att hantera en förbättrad wifi-upplevelsen för sina kunder och att kunna leverera ny tjänster. Tillsammans är Airties och Netnordic här för att hjälpa dem att få det att hända, säger Philipe Alcaras, vd för Airties.

Att det numera är stor efterfrågan på bättre anslutning för hemmakontor är ingen nyhet. Men där man under inledningen av coronapandemin hittade quick-fixes samt godtog vissa kvalitetsbrister – är det inget man vill sitta med i längden. Därför är kvalitets wifi något som eftersöks av många hemarbetare.
– Airties är känt för att tillhandahålla wifi för hemmet och anslutningslösningar till ledande bredbandsleverantörer globalt, och vi är mycket stolta över att kunna arbeta med dem för att expandera och nå ännu djupare på hela den nordiska marknaden. Från deras avancerade mjukvarulösningar till deras senaste wifi 6-enheter, ser vi fram emot att erbjuda Airties-portföljen till operatörer i hela regionen för att leverera exceptionell hem-wifi till prenumeranter, säger Jarl Øverby, koncernchef på Netnordic.

Den programvara som Airties tagit fram hanterar enheterna som använder wifi och då ser till att de ligger på den bästa tillgängliga kanalen och bandet baserat på realtidsförhållanden. Molnplattformen organiserar och optimerar operatörsportar och extenders i realtid för att ge bästa upplevelsen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.