Netnordic forsätter växa – förvärvar norskt bolag

Affärer Systemintegratören Netnordic fortsätter att växa. Bolaget har förvärvat norska Westnet.

Netnordic forsätter växa – förvärvar norskt bolag

Netnordic har växt ut till något av en förvärvsmaskin. Sedan 2015 har systemintegratörerna i och med köpet av Westnet förvärvat 18 bolag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

ñ Vi letar ständigt efter nya möjligheter som kan passa vår tillväxtstrategi och vi ser att det finns starka aktörer på marknaden som över tid vill bli en del av något större, för att ytterligare stärka sin position och relevans. Westnet är ett företag som har utvecklat en solid plattform, byggd på kultur, kompetens och kundrelevans, säger Netnordics vd Jarl Øverby i en kommentar.

NetNordic levererar och driver säkerhets-, nätverks- och samarbetslösningar till sme-segmentet.

ñ Behovet av ökad kompetens och kapacitet inom operatörs- och energisektorn är viktigt för oss. WestNet passar väldigt bra in i vår strategi. Vår avsikt är att fortsätta ta en ledande roll på marknaden, säger Jarl Øverby.

Också Westnet är nöjda med affären.

ñ Det var ett naturligt steg för oss att bli en del av en större aktör, så att vår expertis kan komma till nytta ännu mer. NetNordic var ett naturligt val för oss. Vi har en betydande kundbas inom operatörs- och energisektorn och kommer därmed att förstärka vår gemensamma tillväxtambition, säger bolagets vd Steinar Omdahl i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.