Netscout lanserar nytt verktyg för att hantera DDoS-attacker i mobila nätverk

Säkerhet Antalet DDos-attacker riktade mot mobilabonnenter har ökat lavinartat de senaste åren. Nu lanserar it-säkerhetsbolaget Netscout nya verktyg för att hjälpa operatörerna motverka attackerna.

Netscout lanserar nytt verktyg för att hantera DDoS-attacker i mobila nätverk

Fram till 2028 kommer den globala mobildatatrafiken att fyrdubblas till mer än 325 exabyte i månaden.

Enligt en rapport som it-säkerhetsbolaget Netscout tagit fram har antalet DDoS-attacker riktade mot mobilabonnenter ökat med 79 procent sedan 2020. Mycket tyder på att den utvecklingen kommer försätta i takt med att trafiken i näten ökar.

Nu lanserar Netscout nya verktyg för att hjälpa operatörerna att stävja attackerna, Arbor sightline mobile och Mobilestream. Enligt bolaget uppfyller den nya lösningarna mobiloperatörernas behov av skalbarhet, insyn i realtid, samt upptäckt och begränsning av hot som kan påverka prestanda och tillgänglighet för mobila 4g/5g-baserade tjänster.

– Operatörer av mobila nätverk står inför nya säkerhetsutmaningar när de utökar sina tjänster inom mobila nätverk. Netscout kombinerar sin beprövade teknik för djup paketinspektion, Adaptive Service Intelligence, och Arbor Sightline-teknik för att upptäcka av hot och ge mobilnätsoperatörer skalbar och kostnadseffektiv insyn i sina kunders mobila trafik, säger Niclas Molander, Nordenansvarig på Netscout i en kommentar. 

Nya Arbor Sightline Mobile ger enligt bolaget, mobiloperatörerna större insyn i den mobiltrafik de hanterar. Det ger också operatörerna större möjlighet att upptäcka och hantera cyberhot i mobilnätet på ett skalbart sätt.

–  Mobiltrafiken fortsätter att öka och konsumenterna behandlar mobila och fasta uppkopplingar på samma sätt. Det gör att det blivit viktigt för mobiloperatörer att hantera hot mot prestanda och tillgänglighet i sina mobila nätverk på samma sätt som de gör i trådbundna nätverk. Genom att se vad som händer i mobilnätet kan man upptäcka och i slutänden eliminera inkommande och utgående attacker, säger Niclas Molander.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.