Nextcloud får stöd för whiteboard från Nuiteq

Nuiteq Stage integreras i Nextclouds samarbetsplattform. Det innebär att deltagarna i digitala möten kan samarbeta med hjälp av en digital whiteboard.

Nextcloud får stöd för whiteboard från Nuiteq

För ett knappt år sedan lyftes Nextcloud fram som ett av två företag som kan leverera en helhetslösning som lever upp till kraven på laglighet, informationssäkerhet och digital suveränitet enligt utredningen “Digital samarbetsplattform för offentlig sektor”.

Nu står det klart att Nuiteq Stage ska integreras i Nextclouds samarbetsplattform. Det ger möjligheter att samarbeta kring en digital whiteboard direkt i Netxtcloud, samtidigt som man deltar i ett videomöte, chattar och delar uppladdade filer och presentationer.

Deltagarna i ett pågående Nextcloud Talk-samtal kan enkelt starta en whiteboardsession under ett pågående möte och infoga dokument. Enligt Nuiteq ger funktionen möjlighet till effektivt samarbete samtidigt som man kan vara säker på att delade dokument förblir säkra.

– Heldigitalt samarbete medför betydande risker inom områdena efterlevnad, säkerhet och digital suveränitet. Nextclouds lokala samarbetsplattform för innehåll är ett nyckelverktyg för kunder att behålla kontrollen över sin data och vi är glada över fördelarna med denna integration för våra användare, säger Harry van der Veen, vd på Nuiteq.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.