Nfc ska ge strulfritt videomöte

Virtuella möten Norska videokonferenstillverkaren Pexip har slagit sig ihop med Logitech kring en smart nyhet som ska göra det riktigt enkelt att starta ett videomöte.

Nfc ska ge strulfritt videomöte

Mjukvarubaserade vidomötelösningar brukar inte fungera helt optimalt i konferensrum, inte minst för att det kan vara knöligt att logga in och hitta rätt möteslänk när man inte använder sin egen dator. Det här problemet säger sig Pexip ha löst tillsammans med Logitech som bland annat gör kameror- och ljudenheter för mötesrum. Sedan flera år har de ljudenheter som kan kopplas till mobilen med hjälp av nfc, near field communications, men nu ska tekniken också kunna användas för att starta videomötet med automatik. Har man Pexips app i mobilen och kommer in i ett mötesrum där det står en ljudenhet från Logitech på bordet ska det räcka att röra vid högtalaren med telefonen för att mötet ska starta.

Tekniskt låter det här väldigt smart men det finns ett stort problem – det fungerar inte tillsammans med Iphone eftersom Apple inte gjort det möjligt att använda nfc till någon annat än till deras egen betaltjänst Apple Pay. Snopet med tanke på att Iphone är en väldigt vanlig telefon hos företagsanvändare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.