Nio av tio norrmän har nu tillgång till Telias 5g-nät

5g 5g-utbyggnaden pågår för fullt. Så även i vårt västra grannland. Nu meddelar Telia att nio av tio norrmän har tillgång till bolagets 5g-nät.

Nio av tio norrmän har nu tillgång till Telias 5g-nät

Utrullningen av nästa generations mobilnät går i en rasande takt. Nästan 5 miljoner norrmän har nu tillgång till Telias 5g-nät. Det innebär också att bolaget blir först i Norge med ett nationellt 5g-nät

– Det här är en viktig milstolpe på vägen mot det slutliga målet, och jag är mycket stolt över det arbete som görs av våra medarbetare och partners varje vecka för att säkerställa att hela Norge ska ha tillgång till vårt 5g-nät, säger Stein-Erik Vellan, vd för Telia Norge i en kommentar.

Telias första norska 5g-lansering skedde i maj 2020 i Lilleström. Sedan dess har bolaget moderniserat basstationer över hela landet.

– Med 5g öppnar sig många spännande möjligheter på bredbandsfronten, bland annat genom trådlöst bredband där man kan få fiberhastigheter och tv levererad över mobilnätet, säger Stein-Erik Vellan.

Parallellt med 5g-utvecklingen moderniserar Telia hela mobilnätet, vilket gör att hastigheten och täckningen även i 4g-nätet blir ännu bättre, förutom att kapaciteten fördubblas. 5g har som bekant också tekniska egenskaper som öppnar helt nya möjligheter för det uppkopplade samhället och sakernas internet.

– Vi utgör en del av grunden för det gröna skiftet och 5g-nätet kommer att vara av avgörande betydelse för Norges fortsatta digitaliseringsresa. Inte minst ska tekniken bidra till att driva en mer hållbar utveckling av samhälle och företag, säger Vellan.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.