Nio med i budgivning på Sigfox

Internet of Things Sigfox hoppas fortfarande kunna undvika konkurs. Nu är en budgivningsprocess igång i franska domstolar.

Nio med i budgivning på Sigfox

Iot-bolaget Sigfox som har ett eget lågenergi-nät har rejäla ekonomiska bekymmer. Nu rapporterar franska tidningen Le Monde att förhandlingar om att köpa bolaget har inletts vid domstolen i Toulouse, där konkurs-processen pågår sedan slutet av januari.

Sigfox efterlyste då en ny ägare för att kunna fortsätta med verksamheten. Nio bolag har anmält intresse och har nu gått vidare genom att vara med i en budgivningsprocess. De är Actility, Buffet Investment Services Consortium, Greybull Capital, Heliot Europe, Iwire Innovation Management, Oteis, Sentiens, Unabiz samt ZeKat.

– Konkurrensförhållandet kommer att göra det möjligt att rensa skulden och komma igång igen på sanerad basis. Men det viktigaste, enligt mig, är att hitta den köpare som med största sannolikhet garanterar hållbarheten hos Sigfox och dess teknologi, säger Jeremy Prince, vd för Sigfox till tidningen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.