-->

Nlogic startar i Sverige: Vi är kompetens-tunga

Nystartat Systemintegratörerna har fått en ny utmanare på den svenska marknaden. Nu startar norska Nlogic upp verksamhet i Sverige. ”Vi är unika genom vår tyngd på kompetenssidan”, säger vd Marcus Wahlberg.

Nlogic startar i Sverige: Vi är kompetens-tunga

Marcus Wahlberg har jobbat i partner-branschen sedan 1990-talet, bland annat på det som idag heter Netnordic och är en av de ledande systemintegratörerna på den svenska marknaden.

Senast kommer han från Juniper Networks och det är bland annat med deras nätprodukter som Nlogic ska bli lika framgångsrika i Sverige som de varit i Norge.

– Vi har till skillnad från de flesta andra i branschen valt att bara jobba med två leverantörer: Juniper och Infinera och alla våra anställda har jobbat på de här ställena tidigare. Därmed har vi en tyngd på kompetenssidan som gör att vi sticker ut och är unika, säger Marcus Wahlberg som är vd på det nystartade bolaget.

Vilka är era kunder?

– Vi står på två ben, dels enterprise och dels operatörssidan där vi bygger nät åt båda. Enterprise har kortast säljcykler så där har vi kommit längst med ordrarna. Men på operatörssidan så har vi redan kontrakt med alla de stora och vi har mycket goda kontakter på stadsnäts-sidan så där kommer vi också kunna hjälpa till väldigt mycket.

Ni startade i februari precis innan Coronan slog till. Hur har starten varit?

– Det är klart att det alltid är lite oroligt att starta ett nytt bolag, och det blev väl inte lugnare av att pandemin kom och förändrade väldigt mycket. Men det har blivit en väldigt bra start för oss. Redan när vi stängde böckerna efter sex månader så har vi nått den införsäljning som vi räknade med under hela det första året. Och även om operatörerna inte gjort så stora beställningar än, så har vi verkligen kommit in otroligt bra och har haft god hjälp av att norska Nlogic har så starkt rykte i hela Norden.

Vilka ser du som era konkurrenter?

– Det finns många därute. Några som också jobbar med Juniper är Netnordic, dessutom så finns det några som jobbar mer med Cisco/Avaya och med kinesiska leverantörer. Men jag tycker att vi är unika.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.