NMT får rätt om licensen

Kammarrätten undanröjer länsrättens tidigare dom. Nordisk Mobiltelefon kan därmed fortsätta erbjuda landsomfattande turbo-3g över de gamla nmt-frekvenserna.

Idag har kammarrätten undanröjt länsrättens dom från 21 december 2007 där Nordisk Mobiltelefon skulle fråntas rätten att använda det gamla nmt-nätet för sina rikstäckande turbo-3g tjänster. Därmed kan Nordisk Mobiltelefon fortsätta leverera mobiltelefoni och mobilt bredband över hela Sverige.

– Det är skönt att vi har vunnit denna seger, inte bara för Nordisk Mobiltelefon utan även för alla runt om i landet som vill ha tillgång till avancerade 3g-tjänster och bra geografisk täckning, säger Rikard Slunga, vd på Nordisk Mobiltelefon.

Företaget hade i ett tidigare beslut tilldelats frekvensutrymmet i det nu nedsläckta analoga nmt-nätet av Post- och telestyrelsen, men på grund av ett överklagande som godtogs av länsrätten den 21 december 2007 upphörde detta att gälla. Nu har alltså den domen, som överklagades av både Nordisk Mobiltelefon och PTS, undanröjts av kammarrätten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.