Nöjda anställda drivkraft bakom byod

Den allra största anledningen till att låta anställda använda sina egna enheter i verksamheten är ökad produktivitet och nöjdare användare.

I april genomförde Linkedin-gruppen Information security community en undersökning bland medlemmarna. Totalt har gruppen 160 000 medlemmar, av dessa deltog 1 600 i undersökningen och svarade på frågor om trenderna inom byod i företagen. Efter sammanställning kunde man utkristallisera fem trender där alltså ökad produktivitet toppar listan.

Det största hindren för att på ett framgångsrikt sätt införa byod var oron kring att förlora känslig företagsdata. En annan negativ sida som tas upp är att det krävs ytterligare it-resurser för att klara av att hantera säkerheten.

För att hantera utmaningarna är det vanligaste lösningen en central hantering med mdm-verktyg,att användarna utbildas för att förstå säkerhetsaspekterna och en samlad policy.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.