Nokia Bell Labs ska flytta – efter 80 år

branschen New Brunswick i New Jersey blir det legendariska forskningslabbets nya hemvist.

Nokia Bell Labs ska flytta – efter 80 år

Redan 1925 grundades Bell Telephone Laboratories i Murray Hill i New Jersey och de senaste 80 åren har det varit hemvist för Nokia Bell Labs. Genom åren har forskarna på Bell Labs gett upphov till många banbrytande uppfinningar, men nu är det dags att flytta.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nokia blir dock delstaten New Jersey troget och kommer att uppföra en ny forsknings- och utvecklingsanläggning i New Brunswick.

– När vi ser in i framtiden för Nokia och Nokia Bell Labs i regionen tar vi med oss allt som gör oss exceptionella – vår vision, tankekraft, kultur av innovation och teknisk skicklighet – och förenar det arvet med en modern forsknings- och utvecklingsanläggning som är byggd utifrån våra behov. Slutligen vill vi ha en anläggning som känns rätt för de kommande 100 åren för Nokia Bell Labs, sägert Nishant Batra, chef för teknik och strategi på Nokia i ett uttalande.

Att valet föll på just New Brunswick motiveras med att det finns en närhet till ett ekosystem av etablerade ledare inom industrin, spännande startupföretag samt universitet som håller högsta klass.

Byggnationen av det nya forskningslabbet kommer att påbörjas under 2025.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.