Nokia bygger om – igen

Nokia genomför en stor omorganisation den 1 juli. Den andra inom ett halvår. Innehåll och tjänster ska knytas ännu hårdare till de olika produktkategorierna.

Det kommer att bli tre enheter som ska driva det hårt pressade Nokias affärer inom mobilprodukter och tjänster: Mobile Solutions, Mobile Phones och Markets.

I Mobile Solutions hamnar mobila datorer och smartphones som bygger på Meego- och Symbian-operativen. Här ska man fortsätta att utveckla Ovi som en integrerad tjänst i produkterna. Enheten ska ledas av Anssi Vanjoki.

Uppdraget för Mobile Phones blir att försvara Nokias ledande position i segmentet ”featurephones”, där det handlar om Series 40-plattformen. Även den enheten får en egen produktledning, FoU-resurser och mjukvarutillgångar. Här ska Mary McDowell ta kommandot.

Market ansvarar som namnet antyder för försäljnings- och marknadsaktiviteterna. Chef för enheten blir Niklas Savander.

– Nokias nya organisationsstruktur är utformad för att öka leveranstakten och att accelerera innovation, både på kort och lång sikt, säger Nokias vd Olli-Pekka Kallasvuo i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.