Nokia bygger open ran-nätverk i Japan

5g Operatören NTT Docomos 5g-nätverk ska byggas ut med energieffektiva open ran-produkter från den finska tillverkaren.

Nokia bygger open ran-nätverk i Japan

Nokia har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med den japanska operatören NTT Docomo. Nu står det klart att Nokia kommer att leverera utrustning till NTT Docomos 5g-nätverk som täcker hela Japan.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nokias Airscale-produkter utlovas vara både energieffektiva och följa open ran-standarden, något som innebär att NTT Docomo kommer att kunna använda utrustning från andra tillverkaren än Nokia i samma nätverk.

– Nokia är helt engagerat i open ran och hjälper kunderna att uppfylla sina mål med open ran. Vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa att vår branschledande portfölj för radiotillgång kan integreras och interoperera sömlöst med produkter från andra leverantörer, säger Mark Atkinson, som är ansvarig för ran-produkterna på Nokia.

– Nokias open ran-kompatibla Airscale 5G Baseband-lösning är mycket konkurrenskraftig och kan anslutas till vilka open ran-enheter som helst på NTT Docomos kommersiella 5g-nät. Dess höga prestanda och låga strömförbrukning kommer också att minska våra driftskostnader och stödja våra hållbarhetsmål, säger Masafumi Masuda, ansvarig för ran-teknik på NTT Docomo.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.