Nokia bygger vidare på industriell 5g-satsning

5g Släpper nya uppkopplade produkter för användning inom industrin och utökar satsningen på privata 5g-nätverk.

Nokia bygger vidare på industriell 5g-satsning

Nokia bygger vidare på sin satsning att koppla upp både människor och maskiner inom industrisektorn. Nu utökar man sitt ekosystem för privata 5g-nätverk genom att presentera nya produkter och samarbetspartnern Savox.

En 5g-uppkopplad videokamera i form av en så kallad wearable öppnar möjligheter för övervakning, kvalitetskontroll och videokommunikation. Kameran kan användas i miljöer med dåliga ljusförhållanden och kan anslutas till ett privat 5g-nätverk.

Kommunikation i krävande miljöer

Samarbetet med Savox innebär att man kan erbjuda säkerhetsutrustning för personer som arbetar under krävande och farliga förhållanden. Savox har tagit fram headset med brusreducering som kan användas tillsammans med skyddshjälmar. Det innebär att exempelvis anställda inom gruvnäringen kan kommunicera i utmanande miljöer utan att först behöva ta av sig skyddsutrustningen.

Nokia lanserar också Network Digital Twin som ger möjlighet övervaka prestanda från olika nätverksenheter i realtid men även historiskt sett. Systemet kan också rekommendera vilka åtgärder som bör vidtas vid bristfälliga nätverksprestanda. Den digitala nätverkstvillingen kan också användas för att planera framtida scenarion utan att det nuvarande nätverket påverkas.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.