Nokia gör som Ericsson – skippar MWC

MWC Först Ericsson och nu Nokia. Årets upplaga av MWC har drabbats av ytterligare ett prestiegeavhopp. Detta då det finska bolaget nu inte vill riskera exponera anställda för coronaviruset.

Nokia gör som Ericsson – skippar MWC

Coronaviruset har fått enorma globala konsekvenser. Karantän, stängda fabriker och reseförbud slår hårt i många branscher – och inte bara i Kina. Årets upplaga av MWC i Barcelona som drar igång om två veckor har på kort tid drabbats av avhopp, och inga små sådana.

I förra veckan meddelade Ericsson att de ställde in sin närvaro – och nu följer Nokia i samma spår. I ett uttalande skriver de att ”hälsan och säkerheten för vår personal är vår absoluta prioritet” och att man efter att ha utvärderat corona-situationen nu tagit beslutet att inte åka till Barcelona.

Det innebär att de som väntat på att få lyssna på Nokiachefen Rajeev Suris anförande från stora scen går bet. I varje fall behöver de inte åka till Spanien.
Nokia säger att man istället för att åka till den iberiska halvön kommer att ha en serie med ”Nokia Live-evenemang”.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.