Nokia lanserar plattform för tv i mobilen

Nokia lanserar idag världens första kommersiella lösning för tv i mobilen, Nokia Mobile Broadcast Solution 3.0, MBS 3.0. En nyckeltjänst i den nya lösningen är en elektronisk guide, ESG, som är ett interface i mobiltelefonen för att exempelvis söka tillgängliga tjänster.

MBS 3.0 är baserad på öppna standarder, exempelvis DVB-H och Open Air Interface 1.0. Den senare styr hur mobila enheter får kontakt med DVB-H-nätverk och servrarna för utsändning av mobil tv. Genom ESG får kunden ett interface i sin mobil för att söka tillgängliga tjänster, och för att programmera signaler när ett visst program kommer och olika andra urval.

– Nokia har deltagit aktivt i ett antal försök med mobila tv-pilotsförsök under de senaste tv två åren. Kundernas respons har varit mycket positiv. Genom de erfarenheter som inhämtats från mobil- och tv-nätverksoperatörer och av mediaföretag har denna lösning blivit möjlig, säger Richard Sharp, vice vd för Rich media, Nokia. Genom att erbjuda en säker lösning för att sända tv i mobiltelefoner så har vi lagt grunden för att den den mobila tv-marknaden ska ta fart under 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.