Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nokia lanserar självoptimerande mesh-routrar med Wifi 6

Wifi 6 Nya Easymesh-certifierade Wifi 6-routrar från Nokia kommer med en automatisk optimeringsfunktion som ser till att Wifi-prestandan är så bra den kan vara.

Nokia lanserar självoptimerande mesh-routrar med Wifi 6

Med Wifi 6 kan fler användare och enheter koppla upp sig och samtidigt få både lägre latens och högre genomströmning av data. Nu släpper Nokia en serie produkter som automatiskt optimerar nätverket så att användarna får bästa möjliga nät i sina hem.

– Mer än någonsin förlitar vi oss på vår bredbandsanslutning. Men som alla upplever själva är en vanlig flaskhals anslutningen i hemmet. Med vår nya Wifi 6-portfölj tar vi inte bara superhastigheter in i hemmet; vi tar också med en unik kombination av lokal Wifi-optimering i realtid och en molnbaserad optimering i hela nätverket så att tjänsteoperatören kan erbjuda sina kunder otrolig Wifi-prestanda, säger Sandra Motley, chef över fasta nätverk på Nokia.

Produkterna i den nya Easymesh-certifierade serien väljer automatiskt bästa kanal och band för att erbjuda snabbaste och mest pålitliga anslutningen för alla användare och enheter. Nokia Wifi Mesh Middleware är inbäddat i enheternas operativssytem, och löser automatiskt och autonomt problem med Wifi-prestandan, inklusive störningar och trängsel.

Nokias nya Wifi 6-enheter är Easymesh certifierade och inkluderar så kallade Wifi-beacons (mesh extension), fiber gateways och 5G Fixed Wireless Access (FWA) gateways. Nokias Wifi Cloud Controller ger full översyn av alla accesspunkter och tillåter optimering av prestandan även i närliggande hem och lägenheter. Med hjälp av en Hem-konsol kan supportpersonalen identifiera problem och orsaken bakom, medan Nätverks-konsolen ger nätverksadministratören möjligheten att övervaka och optimera Wifi-nätverket i sin helhet och proaktivt lösa problem.

För slutanvändare erbjuder Nokia en lättanvänd mobilapp som kan användas för att installera, utöka eller hantera Wifi-nätverk och aktivera funktioner som exempelvis föräldrakontroll.

Nokia är först ut att lansera Easymesh-certifierade Wifi 6-produkter. Serien innehåller två modem, två accesspunkter och två 5G-gateways.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter