Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nokia levererar mer konnektivitet i USA

Corona En temporär ”utbyggnad” för att garantera uppkoppling i coronakarantänden. Nokia ska tillsammans med U.S Cellular se till att öka konnektiviteten i USA.

Nokia levererar mer konnektivitet i USA
Foto: Nokia

Coronaepidemin har ökat internettrafiken och som ett svar på detta beslutade amerikanska FCC tidigare att temporärt ge operatörer utökat spektrum. Nu meddelar Nokia att de tillsammans med U.S Cellular ska utnyttja detta.

Det temporära spektrumet som tillåts i 60 dagar är tänkt som plåster på en blödande ekonomi och något som ska hjälpa företag att hålla igång affären trots att personalen inte längre är i lokalen. Licenserna gäller spektrum i AWS-3 bandet och via Nokias RAN ska det ge ökad kapacitet i delar av Kalifornien, Oregon, Washinton och Wisconsin.

Utöver att leverera konnektivitet kommer Nokia även att erbjuda säkerhetslön´aningar för att hitta olika former av skadlig kod relaterad till COVID-19. Bland dessa är det vanligt med trojaner eller så kallad ransomware som maskerar sig som populära appar för att spåra virusutrbrott.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter