Nokia Lumia 925 har sämsta mobilantennen

Antenner Tillsammans med nya Iphone 5C och 5S har Nokia Lumia 925 marknadens sämsta mobilantenner enligt ett test som Aalborgs Universitet genomfört. Bästa antennen har en telefon från Svenska Doro.

Nokia Lumia 925 har sämsta mobilantennen

Av 23 olika mobiltelefoner som testats av professor Gert Frølund Pedersen vid Aalborg Universitet utmärker sig Nokia och Apple i negativ bemärkelse genom att knipa de föga hedrande sistaplatserna när det gäller hur väl telefonernas antenner fungerar. Även flera av Samsungs storsäljande S4- och Note II-modeller hamnar i bottenskiktet.

Klart bäst presterar seniortelefonen Easy 605 från svenska Doro följt av Sonytelefonerna Xperia Z och Xperia Go.

Störst är skillnaden i effektivitet mellan telefonernas antenner är det när mobilen hålls bredvid örat. För den sämsta modellen i testet var skillnaden hela 17 dB. Det innebär enligt Gert Frølund Pedersen att det behövs 50 gånger mer signalstyrka för genomföra ett samtal med telefonen nära kroppen än om den står i exempelvis ett ställ på bordet.

Hela rapporten från testet kan du ladda ner här: http://erhvervsstyrelsen.dk/file/435579/Mobile_Phone_Antenna_Performance_2013.pdf

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.