Nokia och Tele2 i samarbete – för global IoT-tjänst

IOT Tele2 och Nokia slår sina IoT-påsar ihop.
I ett nytt avtal framgår det att operatören kommer använda sig av det finska företagets globala IoT-nät.

Nokia och Tele2 i samarbete – för global IoT-tjänst

Snart kommer Tele2:s företagskunder få effektivare och snabbare IoT-tjänster. Detta då man framöver kommer använda sig av Nokias Worldwide IoT network grid (WING). Samarbetet innebär att kunder kommer få snabbare svarstider och en totallösning för allt från service till ekosystem.

– WING är ett unikt koncept som kommer göra så att vi kan ge bättre service till våra företagskunder samt differentiera våra erbjudanden, säger Rami Avidan, chef för Tele2 IoT.

Flera delar i samarbetet

I avtalet ingår även samarbete och partnerskap inom olika tekniker såsom 5g, Narrowband IoT, LTE-M (maskin/maskin), sim-hantering och analys.

– Tillsammans ska vi arbeta för att ta fram nya IoT-lösningar som kan implementeras i olika industrier, säger Ankur Bhan, chef för Nokia WING.

 

Nokia-tekniken är högintressant och är en av de nominerade teknikerna i kategorin ”Bästa mobila nätverks-infrastruktur” på mässan Mobile World Congress som snart öppnar portarna nere i Barcelona.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.