Nokia överraskar

Nokias rapport för sista kvartalet 2004 var oväntat stark. Mobiltelefonförsäljningen slog rekord i antalet sålda enheter, men intäkterna från försäljningen fortsätter att minska.

Sista kvartalet 2004 gick oväntat bra för Nokia. Vinsten per aktie blev 0,23 euro, jämfört med Nokialedningens prognos på 0.18 euro per aktie. Enligt SME Direkt låg också telekomanalytikernas förväntningar på en vinst på 0,18 euro per aktie.

Omsättningen steg till drygt nio miljarder euro, jämfört med 8,8 miljarder euro samma tidpunkt 2003.

Försäljningen ökade på nätverkssidan med 12 procent till 1 230 miljoner euro och företagslösningar såldes för 280 miljoner euro, vilket är 122 procent bättre än 2003.

Billigare mobiler

Trots att mobiltelefonförsäljningen slog rekord med 66,1 miljoner enheter, en ökning på 19 procent, sjönk intäkterna från försäljningen med sex procent.

Marginalerna för mobiltelefonerna uppgick till 18,7 procent och Nokia uppskattar att de hade en global marknadsandel på 34 procent under den aktuella tidsperioden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.