Nokia pumpar in mer pengar i nätbolag

Nokia Siemens Networks, NSN, fortsätter att gå kräftgång. Nu skjuter ägarna till ytterligare en miljard euro i nytt kapital.

NSN har egentligen varit en sorglig historia för ägarna Nokia och Siemens sen det gemensamma bolaget startades genom sammanslagningen av deras respektive nätverksamheter. Så sent som i somras hävdade en rapport som publicerades i den tyska tidningen Capital att bolaget behövde så mycket som 10 miljarder kronor för att genomföra en omstrukturering av verksamheten. Rapporten verkar ha kommit sanningen nära för nu skjuter Nokia och Siemens till vardera 500 miljoner euro.

Samtidigt ska ägarna enligt nyhetsbrevet Fierce Wireless överväga möjligheten att sälja en del av det idag helägda bolaget på börsen genom en så kallad IPO, initial public offering. Uppgifterna ska ha bekräftats av Nokia som samtidigt konstaterar att NSN först måste förbättra sin situation både finansiellt och operationellt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.