Nokia räknar med bra 3g-år

Mobiljätten Nokias koncernchef Jorma Ollila räknar med ett starkt år för 3g och planerar att lansera tio nya 3g-lurar i år. Men senaste mobilen 8800 är en dyrgrip för gsm.

Nokia räknar med bra 3g-år

Enligt uppgifter från Nyhetsbyrån Direkt räknar koncernchef Jorma Ollila med ett starkt 3g-år och planerar att lansera ett tiotal nya 3g-terminaler under året. Jorma Ollila förutspår en ökning av antalet abonnenter av 3g wcdma-tjänster, från 16 miljoner 2004 till närmare 70 miljoner i slutet av året. Däremot förväntas volymtillväxten på marknaden att minska.

Lyxlur

Senaste lanseringen rörde dock en mobiltelefon för gsm-nätet. Sin snart vana trogen fortsätter Nokia att enbart skriva om design och ringsignaler med mera i pressmeddelandet. Men utseendet är inte allt hos 8800 som har utrustats med en display som visar 260 000 färger och en mp3-spelare med 64 Mb i minne. Den integrerade kameran är av en mer medioker klass, eftersom upplösningen bara är en halv megapixel. 8800 är för den som vill betala lite extra pengar för utformningen, omkring 7 500 kronor, och väntas finnas i handeln under andra kvartalet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.