Nokia räknar med bra 3g-år

Mobiljätten Nokias koncernchef Jorma Ollila räknar med ett starkt år för 3g och planerar att lansera tio nya 3g-lurar i år. Men senaste mobilen 8800 är en dyrgrip för gsm.

Nokia räknar med bra 3g-år

Enligt uppgifter från Nyhetsbyrån Direkt räknar koncernchef Jorma Ollila med ett starkt 3g-år och planerar att lansera ett tiotal nya 3g-terminaler under året. Jorma Ollila förutspår en ökning av antalet abonnenter av 3g wcdma-tjänster, från 16 miljoner 2004 till närmare 70 miljoner i slutet av året. Däremot förväntas volymtillväxten på marknaden att minska.

Lyxlur

Senaste lanseringen rörde dock en mobiltelefon för gsm-nätet. Sin snart vana trogen fortsätter Nokia att enbart skriva om design och ringsignaler med mera i pressmeddelandet. Men utseendet är inte allt hos 8800 som har utrustats med en display som visar 260 000 färger och en mp3-spelare med 64 Mb i minne. Den integrerade kameran är av en mer medioker klass, eftersom upplösningen bara är en halv megapixel. 8800 är för den som vill betala lite extra pengar för utformningen, omkring 7 500 kronor, och väntas finnas i handeln under andra kvartalet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.