Nokia släpper 2 800 till Accenture

Nu har Nokia undertecknat det tidigare aviserade avtalet med konsultföretaget Accenture om utkontraktering av allt rörande Symbian. Totalt får 2 800 Nokia-anställda ny arbetsgivare.

Nokia släpper 2 800 till Accenture

I början av oktober 2011 går de omkring 2800 Nokia-anställda över till Accenture. Enligt avtalet ska Accenture därefter leverera Symbian-baserade mjukvaruutvecklings- och supporttjänster till Nokia fram till utgången av 2016.

Samtidigt annonserar den finska jätten att tyske Michael Halbherr, som tidigare varit chef för produkter vid Nokias serviceverksamhet, nu både blir färsk medlem i bolagets ledningsgrupp – och ansvarig för nya enheten Location & Commerce. Här tänker man slå ihop Navteqs navigeringstjänster med bolagets sociala platstjänster.

– Fokus på Location & Commerce är nästa naturliga steg för att differentiera Nokia. Vi siktar på att utvidga våra innehålls- och serviceerbjudanden genom att göra dem tillgängliga för partners och kunder på ett brett utbud av enheter och operativsystem, säger Nokias vd Stephen Elop.

Han fortsätter:

– Michael är en allmänt erkänd auktoritet när det gäller mobilitet och sociala platstjänster, och jag är glad att utse honom som ledare för en del av vår verksamhet som kommer att spela en avgörande roll i Nokias förvandlingsstrategi.

Larry Kaplan, som tidigare tjänstgjort som vd för Navteq, blir kvar året ut för att stödja övergången till den nya enheten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.