Nokia stärker mellansegmentet

Nokia följer upp de avancerade nya mobilerna från 3GSM med tre nyheter i mellansegmentet.
Högst svansföring har Nokia 6230i, som är en ny variant av 6230 med megapixelkamera och push to talk. Modellerna 6021 och 6030 kommer att kosta 200 respektive 150 euro.

Idag presenterar Nokia tre nya mobiltelefoner: 6230i, 6021 och 6030. Leveranserna av Nokia 6230i och Nokia 6021 är beräknade till andra kvartalet i år och leveranser av Nokia 6030 beräknas till tredje kvartalet 2005.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda konsumenterna ett brett utbud av produkter att välja mellan utifrån deras individuella behov och preferenser, säger Oskar Södergren, Product Marketing Manager, Nokia Mobile Phones & CMO Scandinavia.

Samma design

Kameratelefonen Nokia 6230i är en vidareutveckling av Nokia 6230 med nyheter som en megapixelkamera med tre gångers digital zoom. Telefonens videokamera gör det möjligt för användaren att spela in videoklipp på upp till en timme till minnet i det mmc-kort som inkluderas i säljpaketet.

För musikälskaren erbjuder Nokia 6230i en inbyggd musikspelare som stödjer flera olika digitala musikformat, som mp3, m4a och aac. Dessutom har telefonen en fm-radio med applikationen Visual Radio.

Priset på trippelbandstelefonen Nokia 6230i exklusive skatter och subventioner beräknas till 350 euro.

– Nokia 6230i är uppföljaren till en av våra populäraste mobiltelefoner. Med Nokia 6230i erbjuder vi fler funktioner i samma klassiska design, säger Oskar Södergren.

Billigare varianter

Nya Nokia 6021 är utrustad med ett flertal aktuella tekniker och funktioner för såväl affärsanvändaren som privatanvändaren, exempelvis push to talk och röststyrd uppringning. Nokia 6021 ska vara en prisvärd mobiltelefon inriktad mot affärssegmentet som erbjuder enkel anslutning och synkronisering via bluetooth.

Nokia 6030 har en klassisk design och ska svara upp mot konsumenternas huvudsakliga behov. Den har lättanvända meddelandefunktioner och bra ergonomi. Färgskärm, alarm, kalender och inbyggda fm-radio är andra funktioner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.