Nokia tecknar nytt patentavtal med Apple

5g Efter att ha tecknat ett nytt flerårigt avtal med elektronikjätten Apple, kommer finska Nokia nu att fortsätta dra in stora summor pengar i sin patentportfölj. Licensen omfattar Nokias produkter inom 5g och annan teknik.

Nokia tecknar nytt patentavtal med Apple

2016 stämde Nokia Apple för patentbrott, men det dröjde inte länge tills stridsyxan begravdes och ett flerårigt licensavtal tecknades.

I slutet av 2023 skulle avtalet löpa ut, men förra veckan meddelade Nokia att de har ingått en ny patentöverenskommelse som kommer att ersätta det nuvarande avtalet.

– Vi är glada över att ha ingått i en långsiktig patentlicensöverenskommelse med Apple på vänskaplig grund. Avtalet återspeglar styrkan i Nokias patentportfölj och årtionden av investeringar i forskning och utveckling, säger Jenni Lukander, vd för Nokia Technologies, i ett pressmeddelande.

Av Nokias sammanlagt 20 000 patent handlar 5500 om 5g och annan teknik. Omsättningen relaterad till avtalet förväntas kunna redovisas i början av januari 2024.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.