Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nokia: Vi ska halvera utsläppen till 2030

Hållbarhet Ett viktigt hållbarhetssteg och en tydlig strategi. Nokia har nu meddelat att de kalibrerat om sin planering för att nu minska utsläppet så att det ligger i linje med 1,5-gradersmålet.

Nokia: Vi ska halvera utsläppen till 2030

Att mänskligheten får ner sina utsläpp för att minska uppvärmningen råder det stor konsensus kring. Och i Nokias så kallade ”Science Based Targets” så har man nu skrivit in ett nytt mål. Utsläppen ska minskas med 50 procent till 2030. Detta räknat från 2019 års nivå.

Den finska teknikjätten lade redan 2017 till det forskningsbaserade målen, men då riktat mot att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Och redan elva år före utsätt tar hade Nokia uppnås 90 procent av målet. Därför skärper de nu tonen och höjer ambitionen.

Med 2019 som baslinje så kommer de ta avstamp mot att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader. Något som innebär att det är en halvering av utsläppen som gäller. Det här omfattar då all egen produktion, men även logistik och tillverkning i underleverntörsleden.

– Klimatförändring är ett race mot tiden. De här tuffare, nya foiskningskalibrerade klimatmålen innebär att vi kommer gå längre och snabbare i att reducera vårt koldioxidavtryck, säger Pekka Lundmark, vd för Nokia.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!